La dona del carrer Rei en Jaume

La dona del carrer Rei en Jaume de Meliana sempre està al mateix lloc. Cada vegada que passe per davant de la seua planta baixa no puc evitar ficar-me nerviosa i pensar què passarà quan mire i no la veja. La dona del carrer Rei en Jaume, aixina és com parle d’ella perquè no en sé gairebé res, és una dona molt major: deu rondar els 85 anys i és dona de fuster. Em recorda molt a la iaia Carme. La dona del carrer Rei en Jaume sempre està asseguda en la mateixa cadira de fusta clareta i porta sempre el mateix davantal. Potser és per això que em recorda a la iaia Carme perquè a ella, a la iaia Càndida, la recordaré sempre asseguda a la seua cadira de fusta i amb un davantal de ratlles verd. La cadira de la iaia Carme encara està en el cantó de l’estanc on esmunyia les hores del dia fins que va faltar el dia de Sant Esteve passat. Em pregunte, de tant en tant, si mon iaio o mon tio trauran la cadira al cantó del carrer com feien sempre que començava a fer calor. La cadira de la iaia Carme també me la quede mirant tots els dies que passe pel carrer Sant Joan. No sé què n’espere però me la quede mirant. La dona del carrer Rei en Jaume acostuma a estar desperta i, a través dels cristalls de les portes de la planta baixa, fixa la mirada en el carrer. L’Hivern es tira una manteta sobre les cames i, a vegades, a mitjan vesprada s’ adorm. La dona del carrer Rei en Jaume no deu saber qui sóc, ni que que molts dies creue el carrer i me la mire uns segons, que em conec la seua roba i la decoració de la vella fusteria. Busque, incansablement, el motiu de la meua obsessió amb la dona del carrer Rei en Jaume. I sé que cada vegada que gire el cap tinc por a trobar-me la cadira buida però que encara em fa més mal vore a la dona del carrer Rei en Jaume allà asseguda, tota d’una, absent, en un espai llunyà.ç

La foto és de Sam Taylor i porta com a títol “Wood Bram Stokers Chair” (2005).

Anuncis

7 responses to “La dona del carrer Rei en Jaume

 1. A Toni Rodon i Casarramona li agrada.

 2. quant de mal ha fet el feisbuc, Toni!

 3. xD És una paròdia d’un mateix. Metaparòdia. Jo el feisbuc no el faig servir!!!

 4. Una casa molt apanyadeta, la nova. 😉

 5. xula la nova casa. I és que wordpress…

  Per cert, nantaise, crec que l’any que ve mos podrem vore sovint que la companya viu allà i hi vaig bastant. Gran ciutat, de ‘lo milloret’.

 6. Toni, (Marta), Blai, Dani,
  Gràcies! A vorem com va :p

  Dani, no ho sabia! Creia que vivia més cap al sud… Jo hi vaig estar fa mooolts anys i no me’n recorde massa però prompte tindré temps de familiaritzar-me amb ella. Últimament tots me’n parleu molt bé! I a vore si és veritat que ens veiem! Un beset!

 7. com ha de ser fea una ciutat on passe això

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s